Преса про нас
 Інтерв'ю Оксани Тихоненко виданню «Ділова столиця»
28 грудня 2019

Інтерв'ю Оксани Тихоненко виданню «Ділова столиця»

«Гідний керівник повинен уміти дуже швидко приймати рішення». Керуюча партнерка мережі ресторанів «Євразія», Оксана Тихоненко, у грудні поділилась своїми думками щодо управління закладами з виданням «Ділова столиця».

 

Оксана Віталіївна, для мережі ресторанів «Євразія», як і для багатьох компаній в Україні, 2014 рік був критичним. Як ви наважилися очолити компанію? І як вам вдалося привести її до успіху?

Часу на роздуми було мало, і я зважилася на цей крок заради наших гостей і співробітників, які могли залишитися без роботи. Те, куди йде і до чого прагне компанія, — заслуга всіх співробітників, які підтримали мене в потрібну хвилину і згуртувалися для загального досягнення. Пропрацювавши в компанії кілька років, на той момент я не готова була втратити компанію, яку збудували все ми разом з однодумцями.

Які ваші плани на майбутнє? Чи збираєтеся ви розширити бізнес за межі Києва і області?

Планів дуже багато, і вони досить амбітні. Ми обов'язково будемо радувати гостей регіональних, але трохи пізніше. Ще є неосвоєні простори Києва. Ми не робимо спонтанних відкриттів тільки заради кількості. Основними пріоритетами у компанії є: якість закладів і страв, які ми пропонуємо гостям.

Ви напрацювали чималий досвід керівництва великої командою. Яку формулу управління ви вважаєте найоптимальнішою?

Хороший керівник зобов'язаний сам брати участь у життєдіяльності компанії і швидко вміти прийняти рішення (дуже актуально в нашому бізнесі). Наші співробітники насамперед повинні любити те, що вони роблять, і ловити від цього кайф. Потрібно приймати кожного з його перевагами і недоліками і бачити зростання працівника разом із компанією. Якщо ці умови відсутні, то можна і потрібно розлучатися на початковому етапі, щоб не витрачати час обох сторін.

У чому відмінні риси мережі ресторанів «Євразія»? Що у ваших ресторанах від Європи і що від Азії?

Чомусь багато хто сприймає «Євразію» як суші-бари. У нас дуже великий асортимент і європейської кухні, це і піца (в деяких закладах), і пасти, і стейки, і бургери. Дуже багато закусок і салатів. Особливість, швидше за все, в тому, що у нас справедлива ціна і всі гості — улюблені і цінні. Також це наша постійна акція «Щасливі години», яка стала згодом і «улюбленої» акцією багатьох закладів нашого сегменту. Особливість акції «Заберу сам» — вона дає можливість зробити замовлення страв з собою і забрати в будь-якому закладі міста, де зручно.

Ви і ваша компанія берете активну участь у соціальних проектах Києва. Які основні напрямки вашої благодійності та спонсорської підтримки?

Усе своє свідоме життя — я соціально активна і з великим задоволенням залучаю всіх навколо. І це не тільки про Київ. Я впевнена, якщо у тебе є можливість, ти просто зобов'язаний допомагати оточуючим і брати участь у становленні і розвитку країни. Кожен з нас може заповнити той порожній простір, який допоможе іншому або навіть врятує комусь життя. Наразі ми підтримуємо дитячі будинки та інтернати, притулки для тварин, беремо участь у програмах деяких благодійних фондів, ми годуємо малозабезпечених і пенсіонерів у проекті «Життєлюб», допомагаємо нашому військовому госпіталю та іншим організаціям.

«Заберу сам»
(044) 500-17-17