Інтерв’ю з Оксаною Тихоненко
27 липня 2018

Інтерв’ю з Оксаною Тихоненко

«Наша місія — познайомити і закохати кожного гостя в найпопулярніші страви європейської та японської кухні з українською душею — смачно, доступно і в хорошій компанії»

Читайте повну версію інтерв'ю з керуючим партнером мережі ресторанів «Євразія» Оксаною Тихоненко в свіжому номері журналу Millenium Club — №10 червень 2018.


СОРОМНО БУТИ НЕЩАСЛИВИМ. ПРАЦЮЙ В ЗАДОВОЛЕННЯ І ЛОВИ ВІД ЦЬОГО КАЙФ!

Вона наполеглива, вірить в себе, свою команду і справа, над яким працює. Це, якщо говорити про бізнес Оксани Тихоненко. Коли ж мова заходить про особисте, — Оксана м'яка, романтична, а очі наповнюються теплим ласкавим вогнем. Вона улюблена в родині зі своїми чоловіками - чоловіком і сином, вона шанована в колективі мережі ресторанів і суші-барів «Євразія», де є керівником. Оксана - дуже цікавий співрозмовник, красива жінка і сильна бізнес-леді.

 

«НАША МІСІЯ — ПОЗНАЙОМИТИ І ЗАКОХАТИ КОЖНОГО ГОСТЯ В НАЙПОПУЛЯРНІШІ СТРАВИ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ І ЯПОНСЬКОЇ КУХНІ З УКРАЇНСЬКОЇ ДУШЕЮ — СМАЧНО, ДОСТУПНО І В ГАРНІЙ КОМПАНІЇ»

 

Для ближчого знайомства хотілося б трошки почути з історії Вашого життя. Як відбувалося Ваше становлення, як особистості?

Після школи вступила до Київського Славістичний Університет на факультет «Фінанси і аудит». Ще будучи студенткою, працювала головним бухгалтером салону автомобілів «Гран Прі». Освоювала все сама, але ази і секрети бізнесу для мене відкрив мій директор Гутник Володимир Семенович. Потім була СТО «Юніком Авто» — сервіс автомобілів Мерседес. Потім друзі відкрили свою компанію з оптового продажу автомобілів і покликали в команду. Все було добре, доки не сталася криза-2008...

З «Євразією» мене звів випадок. У нас був корпоратив в одному з перших закладів теперішньої мережі. Знову ж, випадково, я познайомилася з Засновником компанії — чоловіком, що володіє харизмою і прекрасними професійними якостями. Він запропонував мені роботу фінансовим директором.

Це був початок моєї улюбленої роботи, місця, де живе моя душа і серце. Хочу сказати, що в цей момент мене дуже виручила підтримка мого чоловіка Слави — він мудрий, правильно мене в той момент зорієнтував. Весь цей час, з 1998 року, я з задоволенням відвідувала і відвідую навчальні заходи — семінари, тренінги, конференції для підвищення свого рівня, як фінансиста, бухгалтера, та й для особистісного зростання. Маю Міжнародний сертифікат European Consulting Group C.A.

 

Сьогодні Ви, незважаючи на свій молодий вік, досягли значних успіхів. Я маю на увазі нинішню Вашу діяльність. Все-таки не помилилися тоді, прийнявши пропозицію «Євразії», адже до цього працювали в автобізнесі ...

Я ніколи раніше не думала, що пов’яжу своє життя з ресторанним бізнесом. Для мене, як фінансиста, це завжди здавалося найскладнішою галуззю. Але випадок і рекомендації хороших знайомих зіграли свою справу...

Спочатку я просто планувала придивитися, спробувати і подумати... На 100% не була готова, та й не хотіла, адже в планах був свій бізнес абсолютно іншого напрямку. Але після місяця роботи я вже не змогла думати ні про що інше. Це і Шеф, від якого віяло впевненістю, і колектив, заради якого ти готовий на все. Ці люди були, як ніби з іншого виміру, вони прагнули до всього нового і постійного активного розвитку. І, природно, ресторанна життя насичена, яскрава і ненудна. Я чітко зрозуміла, що хочу бути частиною цієї команди, і це моє подальше життя.

На жаль, в 2014 році, в зв'язку з жахливими подіями в країні, довелося розлучитися з засновниками і взяти на себе відповідальність за майбутнє мережі. Є інвестор в Україні, який допомагає, і команда керуючих, з якими ми на одній хвилі «творимо чудеса».

 

Наскільки я розумію, Ви — керуючий партнер мережі, тобто, на Вас лягає вся робота менеджера, організація всього колективу. Повинно бути, володієте сталевим характером?

Так, я керуючий партнер мережі з 21 ресторану. Це складно, відповідально, але посильно (прим. Автора - посміхається). Навіть жінці, якщо вона закохана в свою справу. Важливо підібрати команду, з якою тобі комфортно. Я пишаюся цими людьми і сподіваюся, що у нас це взаємно і надовго. У мене зі шкільних часів виявлялася наполегливість і бажання завжди йти до кінця. Незважаючи на те, що дійсно характер у мене сталевий, я дуже м'яка і справедлива. Ненавиджу зраду і запобігливість. Вважаю, що потрібно бути просто Жінкою і Людиною, незалежно від твого статусу і становища.

 

На яких принципах будується робота мережі ресторанів і суші-барів «Євразія»? У чому ваша місія? Напевно, це не стільки нагодувати людей, а більше прищепити японську і європейську культуру харчування...

Робота побудована на принципах відкритості, доброзичливості та довіри. Дуже хочеться прищепити культуру цих країн, тим більше я з командою відвідали країну Висхідного Сонця, у нас був справжній гастро-тур, з якого ми привезли багато нових ідей і напрацювань. І, чесно кажучи, наші люди дуже поважають японську кухню. А наше завдання — робити це якісно і з душею.

 

Розкажіть про свою родину, захоплення крім роботи?

Мій чоловік — найкращий чоловік на світі. За 16 років спільного життя я все більше і більше в нього закохуюся. У нас прекрасний син Данила — спортсмен, дуже незвичайний і старанний хлопчик. Такі діти народжуються тільки від великої любові!

Якщо говорити про мої уподобання, — дуже люблю подорожувати. Після відвідин нових міст, країн я знаходжу крила і якусь нову енергію. У шкільні роки закінчила музичну школу по класу фортепіано і якось відразу кинула це заняття. Але ось, через 24 роки, я знову хочу грати, планую покупку білого фортепіано. Мій мозок вимагає постійного перезавантаження, і я розумію, що музика - це те, що потрібно. До вагітності я регулярно займалася спортом і проводила в спортзалі багато часу. Це теж був мій ресурс. Зараз я отримую величезне задоволення від сім'ї, батьків, облаштування побуту.

 

Оксана, хотілося б дізнатися рецепт успіху саме від Вас. Адже Ви досягли високого рівня в кар'єрі, будучи при цьому мамою і красивою жінкою. Як вдається все поєднувати?

Потрібно бути просто собою. Бути відкритою особистістю і не мати каменів за душею. Вміти прощати і давати людям другий шанс. І природно, постійно самовдосконалюватися і ніколи не зупинятися. А поєднувати нескладно, якщо те, чим ти займаєшся, приносить постійне задоволення і стан кайфу.

 

Розкажіть про свої плани в професії, про що мрієте в особистому плані?

Хочеться, щоб «Євразія» була мережею №1 в Україні в цьому сегменті, і дарувала кожному гостю ресторану гарний настрій і смачну їжу. Щоб гості приходили не тільки поїсти, а були частиною цього прекрасного організму. У планах — вийти за межі Києва і області. А в особистому плані — основні мрії збулися!

Головне — вірити в мрію, йти до неї, і вона збувається. Перевірено!

Контактна інформація

Для запитів від преси: [email protected]

Пропозиції щодо співпраці: [email protected]

З загальних питань: [email protected]

З питань розміщення реклами: [email protected]

Для звернення громадян : [email protected] [email protected]

Замовити
0(800) 60-19-19